upload music to get code

13 Temmuz 2008 Pazar

DÖRT MEVSİMLİK HAYATLAR



DÖRT MEVSİMLİK HAYATLAR

Ocaklar geldi yeni yılla, hep sevinç dolu..!! giden yılın yaşlanan hayatın artan anılara aldırmadan, geçmişi yaşananları sorgulamadan.. yaşlandığımızı hatırlamadan , bir soğuk aydı..

Sonra şubat dayandı kapıya , özlenen anılar gibi sıcak ,imkansız kavuşmalar gibi soğuk, bir umut taşıyordu rengi donuk

Kısaydı şubat peşinden koşarak geldi mart, bir çimen yeşili bir çiçek görüntüsü , azdı ama sevinçlerin habercisiydi ,yemyeşil bir umut gibi..

Yeşeren ümitler suladı bir sabah nisanın gelişi , tekrar , tekrar güçlendi gövdesinden inen nisan yağmurları ile birlikte bir başka hazırdı sanki mayısa…

Martta hissedilen nisanda yeşeren mayısta ortaya çıkan umutlardı bunlar rengarenk ; adı çiçek , adı yeşil kısacası beklenen baharın adıydı.. artık hazırdı hayat gülümsemeye, gelmişti bile haziran

Pencerendeki kuşlarla karşılarsın yazı henüz sararmamış yapraklar kollarını açarsın yeniden doğmuş gibi merhaba dersin hazirana ve hayata..ve tanışırsın yeni arkadaşlarla..

Temmuzda aşık olursun haziranda tanıştığın deniz gözlü arkadaşına bir kalp çarpıntısı alır sahildeki yürüyüşü , hiç düşünmezsin ne geçmişteki haziranı ne gelecekteki ağustosu..

Ağustosun sıcağı yakar yeşil yaprakları deniz gözlü aşkını , artık her günün sonu sarıdır ayrılık rüzgarlarının önünde gelir kavgalar tartışmalar. Hep bir haziran umudu taşırsın içinde ama artık eylülle kopmuştur sarı yapraklar.

Artık veda vakti gelmiştir tutulan elin bir anı olması hiç içten bile değildir, tüm yaşananlar tekrardan gözden geçirilir ama gerçekler ve hayat eylülde kendisini bir başka hissettirir.

Ekimde elveda sözcüğünü duyarsın temmuzdaki yeşil merhaba yerini bırakır masum bir ayrılığa, titremeye başlarsın nisan yağmurları değildir artık teninde hissettiğin, üşütür elveda kelimesi…

Artık kar yağmıştır tüm yeşerip solan yapraklarının üzerine tıpkı yaşadıklarının üstüne yağar gibi bir kasım sabahı, kendini yalnız ve çaresiz hissettiğin bir aydır…

Ve bir seneyi tamamlarsın aralıkta hep bir umutla beklersin yeni yılın sabahını , düşünüp aynaya baktığın bir aydır aralık, gidenleri unuttuğun ve unutulduğun bir soğuk aydır ……….


Fatih_han545@hotmail.com

Hiç yorum yok: